Ημιμαραθώνιος Αγώνας 21,1χλμ

Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Komorun 2017» αποτελείται από μια διαδρομή 21.000 μέτρων χαραγμένη σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Συγκριτικό πλεονέκτημα της διαδρομής η χάραξη της σε αστικό περιβάλλον και χωρίς ιδιαίτερες υψομετρικές διαφορές δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό εξαιρετικές συνθήκες ομαλότητας, προδιαγραφές ολοκλήρωσης της διαδρομής από αρχάριους δρομείς, επίτευξης υψηλών επιδόσεων από εμπειρότερους δρομείς και προστασίας από τραυματισμούς. Η αφετηρία και ο τερματισμός της διαδρομής η κεντρική πλατεία της πόλης της Κομοτηνής. Μέσα από την συμμετοχή τους οι δρομείς έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να αγκαλιάσουν ένα μεγάλο μέρος της πόλης της Κομοτηνής. Η διαδρομή είναι ανοικτή και φιλική σε όλους όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος ανεξαρτήτου ηλικίας και σχεδιασμένη ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν Α.μεΑ..

Οι Εγγραφές Έκλεισαν
Συμμετοχές
Αποτελέσματα
21/05/2017
ημερομηνία
09:30
ώρα
Πλατεία Κομοτηνής
αφετηρία
Πλατεία Κομοτηνής
τερματισμός
21.1χλμ
απόσταση
3,5 ώρες
χρονικό όριο
15€
συμμετοχή

Κανονισμοί αγώνα

1. ΧΡΟΝΟΣ & ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο ημι-μαραθώνιος ΚΟΜΟ-RUN θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, με ώρα εκκίνησης τις 09.30 π.μ. Η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα θα γίνουν στην κεντρική πλατεία της πόλης της Κομοτηνής (Πλατεία Ελευθερίας).

2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ο αγώνας αποτελεί μια διοργάνωση του Δήμου Κομοτηνής, του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» και της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

3. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ: Υπεύθυνη για την οργάνωση και διεξαγωγή του αγώνα και αρμόδια επί αποτελεσμάτων, ποινών και ενστάσεων είναι ειδική Αγωνόδικη Επιτροπή.

4. ΑΙΤΗΣΗ & ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να γίνονται στην του ΚΟΜΟ-RUN στο Facebook, από τη στιγμή της δημοσιοποίησης της παρούσας προκήρυξης μέχρι και 2 ημέρες πριν την ημέρα του αγώνα. Επισημαίνουμε ότι η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής δεν είναι δεσμευτική για την διοργάνωση, παρά μόνο αν ο αθλητής καταθέσει το αντίτιμο συμμετοχής των 15 ευρώ στο λογαριασμό του συλλόγου «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» στην ALPHA BANK, Αριθ. Λογαρισμού: 910-002101-258-802, IBAN: GR07-0140 9100 9100 0210 1258 802. Οι υπηρετούντες/ούσες στο στρατό, τα σώματα ασφαλείας κ.λ.π. δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν το αντίτιμο συμμετοχής, ωστόσο έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής.

5. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες με ηλικία μεγαλύτερη των 18 ετών κατά την ημέρα τέλεσης του αγώνα. Όσοι είναι κάτω των 18 και επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να παρουσιάζουν την έγγραφη και ενυπόγραφη συγκατάθεση του κηδεμόνα τους.

6. ΟΡΙΟ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Το όριο αριθμού συμμετοχών για τη διοργάνωση του 2017 ανέρχεται στους πεντακόσιους (500) αθλητές/αθλήτριες.

7. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Στους άνδρες υπάρχουν: α) κατηγορία 18-29, β) 30-39, γ) 40-49, δ)50+ . Στις γυναίκες υπάρχει μία ενιαία κατηγορία. Για να είναι έγκυρη μία κατηγορία θα πρέπει να συγκεντρώνει τουλάχιστον 3 (τρεις) συμμετέχοντες/συμμετέχουσες.

8. ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Το χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού για τον αγώνα ορίζεται στις 3,5 ώρες από την ώρα εκκίνησης.

9. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ: Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα (bib) πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη της μπλούζας του. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί, αποκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ). Αλλοίωση, απώλεια ή μη εμφανής αριθμός τιμωρείται με αποκλεισμό. Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής του κάθε αθλητή θα γίνεται μέχρι και μισή ώρα πριν από την προβλεπόμενη ώρα εκκίνησης, στο χώρο της αφετηρίας από τη Γραμματεία του αγώνα.

10. ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η διαδρομή του αγώνα σημαίνεται καθ’ όλη τη διάρκειά του με ειδικά διακριτικά, καθώς και χιλιομετρικές ενδείξεις.

11. ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα μέσα στο σάκο. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή αποκλεισμού.

12. ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ: Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών, υποστηρίζοντάς τους σε πέντε (5) ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής. Στον πρώτο, τρίτο και πέμπτο σταθμό παρέχεται αποκλειστικά νερό ενώ στους άλλους δύο, ηλεκτρολύτες, νερό και στερεά τροφή. Επιπλέον, στο τέλος του αγώνα προσφέρεται νερό και κρύο σάντουιτς.

13. ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ: Τα Σημεία Ελέγχου του αγώνα είναι 3. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φορά αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει φτάνοντας στο Σταθμό Ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό.

14. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή (ή τον κηδεμόνα του), το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η απόφαση της Επιτροπής Αγώνα εκδίδεται το αργότερο μέχρι την ώρα των απονομών και είναι τελεσίδικη.

15. ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Οι διοργανωτές φροντίζουν για την ασφάλεια των αθλητών με την παρουσία της Ομάδων Διάσωσης. Τα μέλη τους θα βρίσκονται σε ετοιμότητα σε όλα τα κομμάτια της διαδρομής, θα φέρουν χαρακτηριστική ενδυμασία με το σχετικό λογότυπο. Ο κάθε αθλητής οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του κατά τη διαδρομή, παραχωρώντας τη σειρά του σε πιο γρήγορους αθλητές που ζητούν να προσπεράσουν. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα κάποιο μέλος της Ομάδας Διάσωσης που θα βρίσκεται στο συγκεκριμένο κομμάτι της διαδρομής. Σε περιπτώσεις όπου μέλη της Ομάδας Διάσωσης υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας, οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν. Εφόσον μέλος της Ομάδας Διάσωσης ή της Επιτροπής του Αγώνα κρίνει ότι κάποιος αθλητής βρίσκεται σε κακή κατάσταση και αδυνατεί να συνεχίσει, τότε ο αθλητής υποχρεούται να παραδώσει τον αριθμό του.

16. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ: Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τα στοιχεία του αγώνα ή να τον αναβάλλουν/ματαιώσουν χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση και σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο μετά την προκήρυξή του. Σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινόμενων, ο αγώνας θα ματαιωθεί.

17. ΠΟΙΝΕΣ: Η μοναδική ποινή που επιβάλλεται σε όλα τα παραπτώματα & παραβιάσεις κανονισμού, είναι ο αποκλεισμός/αποβολή. Επιβάλλεται σε: 1) ρύπανση διαδρομής, 2) κοψίματα διαδρομής/shortcuts), 3) ανάρμοστη συμπεριφορά προς το προσωπικό της διοργάνωσης, 4) εξωτερική υποστήριξη, 5) απώλεια αριθμού αθλητή και οποιαδήποτε άλλη κολάσιμη συμπεριφορά. Δια βίου αποκλεισμός προβλέπεται σε βαριές περιπτώσεις, όπως άσκηση βίας κατά μελών της διοργάνωσης ή για καταλογισμό δόλου για εξαιρετικά μεγάλη συντόμευση της διαδρομής.

18. ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ, ΜΕΤΑΛΛΙΑ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ: Απονέμονται αναμνηστικά κύπελλα στους τρεις νικητές ανδρών - γυναικών και αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες. Όλοι οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στον αγώνα θα πάρουν επιπλέον ως αναμνηστικό, ένα κοντομάνικο τεχνικό μπλουζάκι, το οποίο θα φέρει το λογότυπο της διοργάνωσης.

19. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Οι διοργανωτές και/ή η Επιτροπή του Αγώνα δεν ευθύνονται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο αστικό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η Επιτροπή Αγώνα αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.

Χρήσιμες πληροφορίες

  • Τα προσωπικά αντικείμενα των αθλητών θα τοποθετηθούν στο χώρο της εκκίνησης-τερματισμού και θα εξασφαλιστούν σε ειδικά φυλασσόμενο χώρο.
  • Από τον ειδικά φυλασσόμενο χώρο θα παραλαμβάνουν οι αθλητές τα προσωπικά αντικείμενα που παρέδωσαν στην αφετηρία, τα οποία θα φέρουν με αυτοκόλλητο το νούμερο τους.
  • Η απονομή αναμνηστικών επάθλων και μεταλλίων στους νικητές καθώς και η επίδοση σακούλας αναμνηστικού περιεχομένου θα γίνει σε ειδική εκδήλωση μετά τον τερματισμό.
  • Τα αποτελέσματα του αγώνα θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης και στην σελίδα της διοργάνωσης στο facebook.
  • Για τυχόν απορίες, διευκρινήσεις και πληροφορίες, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με την ηλεκτρονική διεύθυνση komotinirun@gmail.com όπου θα σας απαντούμε το αργότερο σε μία ημέρα.
  • Κανονισμοί του αγώνα, χάρτες και λεπτομέρειες της διαδρομής καθώς και δηλώσεις συμμετοχής στο https://www.facebook.com/KomoRun και στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.komorun.gr